2020-10-06 11:07:27• hírek • Refszatmár.eu

Vihar károsította a halmi református templomot

Viharos erejű szél fedte ki a halmi református templom tetejét. Vasárnap délelőtt az istentisztelet előtt mintegy háromnegyed órával történt az eset, személyi sérülés, hála Istennek nem történt, az anyagi kár azonban jelentős.

Elek Arnold Zoltán halmi református lelkipásztor tájékoztatott a történtekről. A tetőn levő lemez nagy részét a szél a templom melletti parkba sodorta. Az istentiszteletet meg tudták tartani. Az aggodalom megélése után először az imádság ereje segített, majd a presbitérium néhány tagja a lelkipásztor együtt igyekezett bölcsen megoldást keresni a kialakult helyzetre.

Király Lajos esperes és Rácz Ervin ifjúsági előadó a lehető leghamarabb megérkezett biztatni és az egyházmegye segítségéről biztositani a helyi csapatatot. Esperes értesítette Csűry István püspököt és a lelkészi kart, valamint a műemlékvédelmet is. Néhány gyülekezetvezető az imádság mellett, szinte azonnal, anyagi segítség ígéretével is biztatott.

Mivel, mint említettük, az anyagi kár igen jelentős, aki teheti, adományával segítheti a helyzet orvoslását. Ezt akár a halmi egyházközségnél, akár a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalában is meg lehet tenni, vagy az alábbi bankszámlaszámra utalva:

CEC Bank Halmeu
Parohia Reformata Halmeu
Cod IBAN: RO62CECESM1536RON0243903
Cod BIC: CECEROBU





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: